27. februar.

Onsdag:
Kong Haakon VII styrte Norge i 52 år, med mottoet «Alt for Norge».
Kong Haakon døde 21. september 1957.
Dette var året som førte mange over i historien som et begivenhetsrikt år – i både sorg og glede.  Kong Haakons VII`s død var vel det største slaget for folket.
Sorg fylte alle sinn på denne dag, for Kong Haakons plass i norske hjerter var så stor at hans bortgang kjentes som et tap for den enkelte. FlagNorsk001
Kong Haakons tid var slutt. Den representerte over et halv århundres norgeshistorie – i gode og onde år, i krig og okkupasjon som i fred og frihet, under regjeringer av skiftende politiske farger med klasse kamp og kvinnefrigjøring, jobbetid og økonomisk depresjon, krigsødeleggelser og gjenreisning, store reformer og enorme fremskritt.
Både figurlig og bokstavelig talt et hode høyere en alt folket, har kong Haakon VII vært mannen med gullhjelmen.
En personlig takk til det danske folk!
forts:

Fretex i Kirkenes oppfordrer bedrifter til å gi ansatte fri for å gjøre skikkelig opprydning hjemme.  Bedriften vil nemlig ha alt det du ikke har bruk for. Nå er det bare å se hva som kommer ut av denne oppfordringen. Bruktbutikken Fretex er den eneste i Finnmark.
Fretex er Norges største attføringsbedrift og bruktkjede. Bedriften er en viktig del av Frelsesarmeen. Den første butikken, Elevator, åpnet i Oslo i 1905 – sammtidig med unionoppløsningen og kroningen av kong Haakon.

Det skjer faktisk lite å skrive om fra vår egen lille by. Stille og fredelig.

Været i dag tror jeg vil bli bra. Ennå litt overskyet, men himmelen er klar og fin.  Temperaturen nå klokken 08.21 er 4 minus.

Ord for dagen:  Et stort hull kan fyller med småstein.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.