14. februar.

Torsdag:
Valenstindag til minne om St. Valentinus.
Valentinsdagen blir på norsk også kalt for «Alle hjerters dag».  Det finnes to forskjellige varianter av historien som ligger til grunn for tradisjonen.  Det ene sagnet forteller om munken Valentinus som i det tredje århundrets Italia ble forfulgt av den romerske keiser.  Han viet unge elskende og ga dem blomster fra klosterhagen i bryllupspresang.  Men for sin kristne tro måtte han lide martyrdøden.
Den andre varianten forteller om Valentin som ble fengslet av den romerske keiser Claudius ll for sin kristne tro.  Fordi Valentin nektet å avverge seg kristendommen, ble han dømt til døden ved steining.  Før han ble drept, skrev han et brev til sin elskede Julia og ba henne holde seg til sin Gud.  Han undertegnet brevet «fra din Valentin».
Uansett hvilken versjon som er riktig, ble sagnet opphavet til en vakker tradisjon som ikke har vært så vanlig her i Skandinavia, men som er blitt holdt i hevd i de engelsktalende landene.  På Valentins dødsdag, 14. februar, sender folk blomster og små kjærlighetshilsneren rose til den de elsker.
Sender en symbolsk rose til mine kjære. Er glad i dere! 

Pave Benedikt XVl har holdt sitt siste offentlige messe i Vatinanet – Peters kirken i går. Han abdiserer 28. februar.

Nytt fra området:  Reindriftsnæringa i Nesseby er skuffet.  Kommunen nekter å «selge» eiendomsretten til reindrifta.  Endelig er det slått fast; jorda, vannet, fisken og beiteområdene i Nesseby tilhører alle.
Avgjørelsen kan selvfølgelig ankes!
Vi er ennå i starten av et nytt år.  Det er mye om 2013 vi ennå ikke vet.

Været: Det har blås sterk vind rundt Varangerfjorden. Fjorden er mørk og truende. Blir nok bedre utover dagen. Temperaturen nå klokken 08.10 er O grader.

Ord for dagen:  Den som er ydmyk, vet det ikke selv.
Martin Luther

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.