7. februar

Torsdag:
Det finnes faktisk konflikter blant reindriftsutøvere på Finnmarksvidda også, selv om vidda er stor og rommer de fleste. Her sloss de om reinflokker som blander seg sammen og  hvor reinen  beiter i beiteområdene til andres siida. Den skyldige i et tilfelle ble tvunget  ned i snøen, mens motparten satte seg på ryggen og banket han i bakhodet.  Så bant de armer og ben fast, tok nøkkelen til skuteren, dro vekk og sa de skulle forsyne seg av reinen hans.  Fornærmede kom seg heldigvis løs ved egen hjelp, mens saken havnet i Tingretten hvor de tiltalte ble dømt til 120 dagers fengsel,  5000 korner hver i saksomkostninger og  3000 kroner i bot på hver.
Konklusjonen blir vel at alle er vi like. Kjeltringer er kjeltringer uansett hvilke folkegruppe de tilhører i dette samfunnet. Vi må slutte med å tro at det er motsetninger som lager krig, det handler som oftest om økonomiske interesser – mer enn noe annet!FS00025636

Dagen idag vil vel mest handle om å finne en brukbar propp til oppvaskservanten min.
Ser ut til at jeg og mitt er så gammelt at det ikke finnes deler lenger, det meste må improviseres. Hittil har det gått greit. Det er kanskje en god egenskap hvis man skal berge seg i det daglige stresset.
«Et stresset sinn er et syk sinn.  Et langsomt sinn er et sunt sinn.  Og et rolig sinn er et gudommelig sinn,» står det å lese et sted.  Dette sitatet rommer en dyp sannhet.

Været:  Ser en kompakt mørk sky langs hele sørsiden, med en ellers så blank himmel.  Temperaturen nå klokken 08.26 er 10 kuldegrader.
Hei! Her kom sola opp – klar og rød. Klokken er 08.50.

Ord for dagen:   Fordelen med å være klok er at man kan spille dum – det
motsatte er langt vanskeligere.
Kurt Tucholsky

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.