22. januar.

Tirsdag:
Sverre Porsanger har trødd i «salaten». Ser ut som han ikke er kommet videre i livet sitt.  Slik jeg husker min barndom – var kystfolket ikke aksepterte samer, og det er vel holdningen ennå blant mange fra Indre Finnmark. Skulle tro han som skuespiller(hvis det er samme mannen)  ikke fortsatt gikk rundt med dårlig selvbilde!
Har selv bodd både i Indre Finnmark og på kysten og kjenner godt til «folkeferden.» Så er det også med oss hvordan vi selv forholder oss til livet ute blant befolkningen – og hvilke signaler vi sender!
Å bli mobbet på utesteder, bl.a nattklubber når man er påkledd kofte? Det er vel sjelden å se noen med bunader på en nattklubb på vanlige dager midt i året.
En veldig dårlig sammenligning. Hvis en kofte sammenlignes med en bunad – så er nok ikke dette plagget mest bruk på nattklubbene. Kofte og bunad er vel heller ikke plagg alle har råd til å bruke på nattklubber og heller ikke et plagg alle har råd til å eie.
Sverre  brukes også som lærer i samisk for voksne.
Håper han ikke bruker sine «gamle minner» under denne prosessen!
Finnmarksvidda, og resten av viddeområdene i fylket, er midt i blinken for deg som like vandring og opplevelser i naturen og ikke som konfliktområder for «skitkasting.»
Gos lea Guovssahas?, Sverre.
Eale Dearvan!

Flott vær i Vadsø nå i morgentimene. Vindstille og 6 kuldegrader nå klokken 08.10.
Ser ut som sola allerede har farget sørhimmelen. Holder været seg slik den er nå, blir det en fin soldag i vår lille by og kanskje også for bygdene omkring.

 Ord for dage:   Ærgjerrighet er en last, men den kan  være far til en dyd.
Duintilianus.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.