18.januar.

Fredag:
Soldagen i vårt området. Været ser ut til å bli så ustabilt og overskyet at sola neppe vil klare å bryte frem idag. Det er snøbyger og veldig tett og usiktbart i sør. Bare det at sola igjen kan vise seg – dersom været skulle endre seg til å blir klart – er en glede. Egentlig har det ikke vært så mørkt, for vi har hatt fint å klart vær nesten hele mørkeperioden. Nå fremover må vi har is i magen. Blir det sol eller ruskevær,  men kaldt tror jeg det bli?

Enda engang, Russland, Norge og grenseboerbeviset.  Vel 50 personer i Øvre Neiden er holdt utenom dagens grenseboersone, som går ved Krokfoss i Neiden.  Felles Neiden ser gjerne at hele kommunen, inkludert Bugøyfjord og Bugøynes ble omfattet av grenseboersonen.
Kan egentlig ikke skjønne problemet.

Å være nabo til Russland med åpne grenser, er ikke helt uten problem.  Bensinen er billig i Russland – ca. 5 kroner literen, men hva annet godt skulle vi tenke oss fra Russland.  Det er vel heller omvendt glede!

Et godt liv begynner ikke  i om vi har grenseboerbevis eller ikke. Det gode livet begynte i det øyeblikk du for første gang pustet inn, og det avsluttes med at du for siste gang puser ut.
Og trå feil over grenselinja, kan utgjøre en lang reise inn i fortiden – inn i Putins rike.

Ellers har det vært stille og rolig i vår lille by. Før hadde byen vår ord for å være «byen bak nedrullede gardiner». Synes faktisk vi har åpnet oss veldig.

Nå klokken 08.30 er 10 kuldegrader.

Ord for dagen:  Den som ikke vet å tie, vet heller ikke å tale.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.