11. januar.

Fredag:

Begynn dagen med:     Alt det gode du kan
Med alle de midler du rår over,Edderkopp
på alle måter du kan
på alle steder du kan,
til alle mennesker du kan,
så lenge du kan.
av John Wesley.

Norge er bekymret over kald krig-retorikk fra den andre siden av vår mektige grense.
Utenriksministeren landet i går i Kirkenes til nyheten om at Russland øker antall atomvåpen på Kola.
Ondag kveld publiserte den russiske visestatsministeren Dmitrij Rogozin en twittermelding, der han skrev en melding som kan oversettes slik til norsk:  «Skjelv, borgerskapet! Deres tid er over».   Betegnelsen borgerskapet i denne sammenhengen ble i sovjettiden brukt som et slengord om utenlandske kapitalister.  Dmitrij Rogozin er ingen hvem som helst i russisk politikk.
Vår utenriksminister Eide sier han kjenner Rogozin fra hans tid i Brussel og at «dette er ordvalg som er karakteristisk for Rogozin å være».   Likevel er Eide bekymret over det han kaller for stadig mer kald krigsretorikk fra Russland.
Det som gjør Eide litt mer bekymret er den russiske språkbruken.  Det virker som om dette er en del av Putin-styrets nasjonalistiske retorikk.
Bart Eide vil ikke si noe mer en det!
Selv om både russiske og norske myndigheter sier det norsk-russiske forholdet er godt, er det en kjensgjerning at det ikke har vært offisielle besøk mellom landene etter at president Vladimir Putin ble innsatt for en ny periode i mai i fjor.

Må jo bare forsatt si at Norge er naiv og godtroende.
Det er kanskje på tide å skifte farge i dette landet og kanskje forlange litt mere respekt fra vår «gode» nabo i øst!!

Og utenfor mine vinduer blåser det  ganske kraftig. Temperaturen nå klokken 08.26 er 4 varmegrader. Tror årstidene har «krøllet» seg.
Sommervær i vinterland!
Fire varmegrader – er jo normalen på midtsommeren her nordøst i vårt langstrakte land. Jeg skal passe meg for å klage – det er vel det samme hvilken tid på året vi bruker skinnhua – bare den blir brukt!
Er mest redd for glatte veier og trafikkulykker. Kanskje det hadde vært bedre med grusveier – ikke bare for å spare vedlikehold, men også for trafikksikkerheten? I Finnmark har vi et viktig moment som har gitt det gledelige utfallet, nemlig at vegene ikke saltes.
Ja, de politikeran – det  synes å være like mange forslag som det er mennesker i denne landsdelen.

Ord for dagen:  Fornøyelsen har sin pris, men gleden er gratis,
mener Nils Kjær.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.