9. desember.

Onsdag.
En av våre store filosofer har pekt på at det som mest opptar menneskene, er fortiden og fremtiden. .Det er ikke langt fra sannheten, i grunnen har vi vanskelig for å leve, fordi vi enten har levd eller ser fram til å skulle leve.

Vi er ikke gode nok til virkelig å kunne føle innholdet i livene våre når ting skjer, vi forstår det først når vi har fått det meste på avstand.
Vi kan i hvert fall være enige om at det ikke alltid hjelper å snakke om «gamle dager», hvis livet blir lite meningsfylt.
Når vi forteller om alle fisketurene vi har vært med på, blir fiskene større og større for hvert år som går, for ikke å snakke om at våre prestasjoner «oppjusteres».
Likevel: Hva med fremtiden, den er jo en vesentlig del av livene våre.
Vi kan riktignok ikke forutsi hvordan utviklingen vil bli i det ytre miljø, og heller ikke kan vi spå noe om hvordan vår helsetilstand vil bli. Vi må bare være så realistiske i vår planlegging at vi i noen grad regner med at ting kan gå annerledes enn vi har planlagt.

GRIP LIVET

Du kan se liljene på marken.
Du kan høre fuglene under himmelen,
Du kan takke for hver ny morgen.
Du kan elske de du lever med.
Du kan utvikle ressurser.
Du kan tro at du duger.
Du kan.

Ville bare minne deg på
at livet er der
For deg.

av Ragnhild Bakke Waale

Fortsatt flott vintervær i Varangerområdet, vindstille og 3 – 4 kuldegrader.

Har lest en del om den Tros- og livssynspolitiske utvalget som etter to års arbeide nå legger  ut resultatene.
Lurer på hva de driver på med? Ut fra de signaler som er kommet vil utvalgets flertall anbefale at dommere og politi tillates å benytte religiøse hodeplagg.  Ja, har det ikke vært bråk før – så blir det da! Ordenspolitiet vil i hvert fall merke overgangen – er jeg sikker på!
Nå må vi trå varsomt.  Vi er fortsatt i Norge og de som velger å komme til Norge har i utgangspunktet allerede akseptert det norske stat som det den er.
Er enig med Finnmarks Senterpartis kandidaten at Norsk asylpolitikk – er et hinder for utvikling i Finnmark.

Ord for dagen: Livet – en menneskealder for de elendige,
et øyeblikk for de lykkelige.
Av La Bryere.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.