4.januar.

Fredag.
Verden går videre!
Likesom det finnes gamle unge, finnes det også unge gamle, og det kan derfor synes meningsløst å skjære alle over én kam.
En mann kom engang dundrende inn på et offentlig kontor med et brev i hånden og ville vite om det virkelig var så at §110 i Kongeriket Norges Grunnlov, var opplevet.
«§110 er paragrafen der det sies at staten skal legge forholdene til rette slik at ethvert arbeidsført menneske skal kunne ernære seg ved eget arbeid.»
Mannen hadde fått brevet fra sin arbeidsgiver – i meget høflige vendinger. – om at han nå, fordi han hadde passert 70 år, måtte regne med å fratre sin statlige stilling.

Nå – skal alle arbeide helt til de stuper.  Jeg tenker på all den striden det har vært i fagforeningene for å få nedsatt pensjonsalderen – i mange yrker er pensjonsalderen svært lav.  Tror faktisk de har klart og «rasert» det meste nå etter all  den omorganiseringen og regelendringene, som egentlig skulle komme bruker til gode.
Venter spent på neste grep! Tror det har oppstått noen forhastede beslutninger under struktureringen. Hvor er Bråten & Co?

Min søte lille datter har blitt behandlet som tikkende bombe det siste døgnet. Se bare her:
Tro om hun har møtt denne bakterien nede i buskene i Andersby.
IMG_082

Trasig, men  nå er hun i hver fall utskrevet fra Kirkenes sykehus etter ett døgn.
I Vadsø har vi kjempe fravær av arbeidstakere på grunn av sykdom. Kanskje litt tilfeldig hva diagnosen blir.  Har litt med hvor du er akkurat da!

Det har begynt å blåse i vår lille by. Temperaturen nå klokken 17.41 er knappe null grader.
Kanskje vi får det «spådde» ekstremværet i tillegg til både bakterier, virus og hva det nå heter. Mange er fremdeles noenlunde oppegående.

Ord for dagen:   Er agurken bitter? Kast den fra deg.
Er stien full av torner? Finn en annen vei. Det er det hele.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.