29. desember.

Lørdag – Tomasmesse 2
Erkebiskop Thomas Beckett ble myrdet av fire riddere i Canterbury-katedralen.  Om Thomas fortelles det at han levde etter asketiske prinsipper, og at han var svært motstrebende da kong Henrik 2. utnevnte ham til biskop.  Biskopens martyrlignende død og en rekke omtalte mirakler, gjorde at Thomas kvalifiserte til helgenstatus.
Slik været var på denne dagen, kunne man regne med det ville bli de neste fem ukene.

NOAH – for dyrs rettigheter:
Jaktforbud i romjula og påska har vært lovfestet siden 1951. Dyra har fått julefred.  Nå vil Norges Jeger-og Fiskeforbund arbeide for å oppheve dette forbudet, slik at jegerne kan utøve sine jaktinteresser også i disse dagene.
Friluftsaktiviteter som går ut på å skyte dyr og fange dem i feller vekker reaksjoner hos mange, også når det skjer utenom høytidene.  Når jegerne nå vil utvide sine rettigheter, påMVoOf_f2OGOWLg4TNNSUVgDawJGrinLe58pOjDhmMqIA bekostning av andre grupper i samfunnet, og ikke minst på bekostning av dyrene, fremstår det som egennyttig og respektløst,  skriver bl.a. lokalavisa vår idag.
La dyra i skogen få helgefred – det fortjener de!!

Masse nysnø har vi fått i det siste, men nå er det stille og fredelig utenfor mitt stuevindu. Håper den markerte teksten ovenfor fortsatt holder i våre dager.  Temperaturen nå klokken 09.23 er 3- 6 kuldegrader.
Skulle spådommen holde vil vi ha flott vintervær hele januar.

Ord for dagen:   Nesten alt det beste som hender et menneske i livet – kommer uventet,
ganske uten planlegging.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.