Samvittighet og tilgivelse.

To ulykkelige kvinner gikk gråtende til en vismann og fortalte at de hadde syndet så alvorlig at de ikke kunne håpe på tilgivelse. Den ene hadde hele sitt liv holdt seg til lovens bud og hadde derfor ikke noe særlig på samvittigheten. Vismannen ba den ene kvinnen gå ut og finne en sten, så stor som hun kunne bære, og bringe den til seg.
Til den andre sa han: «Og du gjør det samme, men du skal bringe tilbake små stener, så mange som du klarer å bære.»  Kvinnene gjorde som vismannen sa:
Den ene kom tilbake med en stor og tung sten, den andre en sekk full av småstener.  Vismannen så på stenene og sa:  «Gå ut igjen og legg stenene nøyaktig der de lå.  Og kom så tilbake.  Den ene så gjorde, men den andre husket ikke hvor hun hadde funnet stenene, og kom tilbake med hele byrden.
Da sa vismannen:  » Det er med syndene våre som med stenene.  De store syndene er vi oppmerksomme på og de vekker oss til anger og bot. Men de som bærer de store og tunge stenene, de bærer også menneskenes dom og egen somvittighets kvaler.  Og derfor ble du fri.  Men du som kom tilbake med sekken full av småstein, du syndet i det små, men vet ikke når og hvor, du kan ikke huske dine synder og heller ikke angre.  Du fordømte andres synder, men dine egne la du ikke merke til.
Det er den største synden!

Smånytt fra Vadsø og omeng.
En tragisk og snodig historie fra Gamvik kommune.
Mattilsynet aksjonert mot en gård sist onsdag og avlivet ved en feil en hund og en feil hest Det er helt utrolig.
Hva med den stakkars hunden også?  Mattilsynet må sies å ha vært aktiv i sin tjenesten.
Varanger Kraft går egne veier og utdanner storparten av egne montører selv ved å ta inn lærlinger.
Lørdag vil taket løftes på Vårbrudd. OmSåKor kommer på scenen og skal synge kraftfulle sanger kun fra nordnorske artister.
Vestre Jakobselv har allerede startet på juletia med basar og kaffekos.
Gudmund Skjeldal besøker byen vår i forbindelse med utgivelse av boka «Nordahl Grieg,
hauk eller due.»
Det er fortsatt mørkt og tidlig morgen – klokken er 08.03 og gradestokken viser
1 varmegrad. En titt ut gjennom vinduet viser at vi fortsatt har «lårhals føre» i Vadsø. Den første er etter det jeg leser i avisa allerede innlagt for lårhalsbrudd.  Kommunen får så det suser. Dårlig strøing og tom pengebinge!

 Ord for dagen:  Gud helbreder og legen tar honoraret.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.