Odyssevs reise

Historier om Odyssevs var kjente og kjære fortellinger i min barndom, men de var også skremmende og eventyrlig.
Han seile i det eneste skipet han hadde igjen, og kom til slutt til Ainea. Daggryets Øy.  Her hersket gudinnen Circe, datter av Helios og Perse og søster av Aietes, den  grusomme kongen av Kolkis.  Circe var dyktig i alle trolldomskunster, men hadde lite til overs for menneskeheten.  Mannskapet trakk lodd om hvem som skulle bli igjen og holde vakt ved skipet.  Resultatet ble at Odyssevs styrmann Eurylochos gikk i land med tjueto mann for å utforske øya.
Gjennom frodige skoger av eik og andre trær, kom de til slutt til Circes slott på en stor åpen slette midt på øya.  Skogene var fulle av løver og ulver, men i steden for å angripe, reiste de seg på to og omfavnet sjømennene.  De oppførte seg rent menneskelig, og de var virkelig mennsker som Circe hadde skap om til dyr.
Circe satt ved veven sin i en stor sal.  Hun ønsket smilende sjømennene velkommen og inviterte dem til middag.  Alle tok glade imot tilbudet, bortsett fra Eurylochos som var mistenksom.  Han ble igjen utenfor og kikket engstlig inn gjennom vinduet.  Gudinnen satte frem ost, bygg, honning og vin for de sultne sjøfolkene, men maten var forgiftet, og da de begynte å spise, rørte hun ved skulderen deres med tryllestaven og skapte dem om til svin. Så kastet hun en håndfull eikenøtter på gulvet i en binge og stengte dem inne der.
Hvordan det gikk videre vil dere høre neste gang.
Bilde er fra Kjell Martins fotogalleri. http://www.kjellmartin.com
Fra Varangerfjorden.
Lite nytt å skrive om fra vår egen lille by. Kun en liten luksus histore fra rødrussestyret v som truer med å flytte ut av kommunen for å feste – hvis de ikke får det som de vil.
Det er ikke det at Vadsø kommune ikke stiller lokaler til disposisjon, men de ønsker ikke å blande ungdom på 16 og 17 år med berusede attenåringer.  For alle i neste års russekull fyller nemlig ikke 18 år innen feiringen begynner.
Vi får se hvordan kommunen løser oppgaven. Egentlig et luksus problem slik jeg ser det, betyr vel mer for de det gjelder.
Til våre emigrerte bybarn:  Det går bra her i byen vår, men vi ønsker dere tilbake.

Denne uken er det kun såpe og vann det dreier seg om. Vasket vinduer og skap og skal forsette med vasking ut uka.  Blir i hver fall ren på hendene. Det er jo ikke så mye vasking med vann nå for tiden. Merkelig tid!
Kaltvann og microklut er tidens trend og passer vel for de fleste.
Husker min mor som vasket med salmiakk, grønnsepe, klorin – man kunne lukte at huset var vasket.

Det er «dørgede» stille på utsiden av mitt vindu. Oppholdvær, voksende måne og totalt vindstille med lysning i sør.  Temperaturen nå klokken 07.02 varierer fra 3  til 5 kuldegrader ettersom hvilke side av huset man ser.

Ord for dagen:  Alle kan trå feil, selv jeg og du gjør det før eller siden.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.