Jomfru Maria

Nevnte gudinnen – jomfru Maria i bloggen 5. november.
Det var gjennom Marias kropp at guddommen manifesterte seg for verden, ikke som et symbol, men som et menneske av kjøtt og blod.  Maria representerer en videreføring av Modergudinnens lange trostradisjoner, samtidig som Maria også er skikkelsen som åpner veien til det evige liv gjennom Jesu fødsel.
Helt frem til våre dager har kirkefedrene tviholdt på dogmet om at Maria var jomfru i fysiologisk forstand da hun fødte Jesus.  Legenden ble skapt for i deres øyne å heve kvinnen opp til et høyere åndelig plan.  Etter som kristendommen utbredelse økte, ble dogmene stadig sterkere understreket, for å utradere hedensk kultus  (gudsdyrking, tilbedelse). Synet på kvinnen kommer til uttrykk gjennom den kristne Maria-kultus, hvor Maria er en skikkelse som savner ethvert menneskelig trekk.
Med andre ord, hvis kvinnen skulle være helgen, måtte enhver normal feminin ikke-helgen, som fristet menneske til å gi slipp på sin egen hellige renhet, være demonisk.  Hekseprosessene, denne skampletten på middelalderen, var en direkte følge av at naturlige instinkter ble undertrykket.
Myter!

I dag er det 50 år siden Kings Bayulykken.  En gasseksplosjon tok livet av 21 arbeidere.
En ung gutt- en omgangsvenn – fra Karasjok var en av dem. Han trosset familien og dro.  Kort tid etter omkom han.
Fred være med ditt minne, Hans Kemi!

Det stormer fortsatt rundt Vadsø Ap. Hva blir det med den eksklusjonssaken mot BAJ?
Tror de tapte mye på denne skolesaken, som veltet hele lasset.
I løpet av natten har det kommet litt nysnø over isen. Fortsatt vindstille, overskyet og svart hav.  Gradestokken nå klokken 08.08 viser 3-4 varmegrader.

Ord for dagen:   Gjøken hører du i et nakent tre.  Gjøken!
Og ditt hjerte ønsker seg vekst.
av Gunvor Hofmo

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.