Luftskipet «Norge».

Fortsettelse – luftskipsmasta i Vadsø:

Han hadde ikke gitt opp tanken om å nå Nordpolen. Han fant ut at den beste løsningen på problemet med å nå Nordpolen var å benytte et luftskip. I 1925 kjøpe han luftskipet «Norge», og i 1926 begynte ferden mot Nordpolen med «Norge».
Før han kunne legge ut på ferden, måtte det gjøres en rekke forberedelser langs den ruta han hadde stukket ut. Ham måtte ha landingsplasser for luftskipet hvor han kunne få nye forsyninger av gass, bensin og vann. Amundsen fant ut at Vadsø passet best inn i ruta.

I begynnelsen av mars 1926 ble grunnarbeidet til luftskipsmasta på Vadsøya påbegynt. De som utførte grunnarbeidet, fundamenteringen, fikk en hard tørn, fordi det stadig var hard vind og snøstormer.
Den 20. mars 1926 kom kommandant Rossi sammen med tre montører fra Roma til Vadsø. De skulle bidra med råd og hjelp under reisninga av selve luftskipsmasta.
Kommandant Rossi var dessuten representant for Det italienske luftfartsministerium og hadde i oppdrag å gjøre alt klart slik at påfyllinga av gass, bensin og vann på luftskipet kunne gå problemfritt. Sammen med en norsk offiser skulle Rossi også lede selve landingsmanøveren.

Fortsettelse……

Det har selvfølgelig regnet igjen denne natten også.  Nå har det faktisk regnet i en uke sammenhengende. Nattefrost har det ikke vært siden midten av september.  Ser ut som lysninga er i rute. Fin utsikt over fjorden og fjellene i sør – nå klokken 07.39 og temperaturen er 5 pluss.

Fortsatt stille og rolig i vår lille by. Litt «knuffing» i helgene, men det er ikke mer enn det som er vanlig i vårt flerkulturelle samfunn.
Får si som George Elliot:  Hvis vi hadde årvåkent blikk og følelse for alt alminnelig liv, ville det være som å høre gresset gro og ekornets hjerte slå, og vi ville dø av det brølet som skjuler seg på den andre siden av stillheten.

Ord for dagen:  Ros deg ikke av morgendagen, for du vet ikke hva den vil bringe.
bibelsk.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.