Luftskipsmasta..

Fra min stuevindu ser jeg luftskipsmasta på Vadsøya.
Den ser velstelt ut og området brukes mye til friluftsaktiviteter.  Her er også lagt til grillmuligheter.

Roald Amundsens navn er berømt ikke bare i Norge, men også i utlandet. Årsaken til denne berømmelsen skyldes de bragder han utførte innen polarforskningen. Roald Amundsen var født i 1872 i Borge i Østfold. I 1890 begynte han å studere til lege, men oppga studiene for å utdanne seg til polarforsker. I 1895 tok han styrmannseksamen. I perioden 1879 – 99 var han styrmann ombord på et belgisk skip, «Belgica» som skipet het og lå innefrosset i isen ved sydpolen i 13 mnd.. I disse månedene foretok Roald Amundsen og andre jordmagnetiske målinger, og skaffet seg erfaring fra Antarktisk. Da han kom tilbake fra Antarktisk, utdannet han seg til jordmagnetiker ved Universitetet i Oslo og Tyskland.
I perioden 1903 – 06 seilte Roald Amundsen med skipet «Gjøa» gjennom Nordvestpassasjen. Det hadde aldri noen gjort før. I 1910 hadde Amundsen planlagt å dra til Nordpolen med Nansens skip «Fram», men han forandret planen og dro til Sydpolen. Han nådde Sydpolen i 1911.
Senere utforsket han Nordøstpassasjen.
Denne og andre ekspedisjoner ble foretatt fra 1918 -25 med skipet «Maud».
fortsettelse….. i morgen.

En meget lang helg med mye ruskevær.  Nå klokken 07.17 er det 5 pluss grader. Det er ennå skumringstid, men fjellene i syd har kommet til syne.
Den ene rognetreet er nå helt uten blader – høstfølelsen er tett innpå oss finnmarkingene.
Festivalenes tid er over for denne gang.
Nå er det piggdekkene som er i fokus. Jeg har kjøpt nye og har time ut på dagen idag for å legge om. De såkalte festdagene/ordinære omreggingsdagene har Harila i morgen og torsdag med lapskaus og muligens underholdning.
Snø har vi ikke sett noe til ennå, men sikkerheten er mye verd.

Øst Finnmark har hatt en ganske urolig/aktiv helg ifølge politiloggen. Små og store kjeltringer finnes det over alt, selv i små byer og bygder. Til og med vedkubber kan brukes  til å bryte seg inn med. Liker ikke glass på ytterdører og heller ikke de skrulåsene som er lett å vri om. Nøkkel både utvendig og innvendig på ytterdøren er vel det mest sikre og som kan brukes etter forholdene.

Ord for dagen:  Ros deg ikke av morgendagen, for du vet ikke
hva den vil bringe.
Bibelsk.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.