Icelandic område..

Island har mye natur per innbygger. Mye brent jord eller lava – som her på turen til Blue lagoon.  Etter norsk standard så må man ha en sekk med penger hvis man velger penger fremfor kort som betalingsmiddel. 1 norsk krone er ca 2o islanskekroner. Eller en enkel regnemåte er om man har 2000 islanske kroner og sletter en null og deler på 2 har man 100 norske. Eller norske gange med 20 har man islanske.
Håper jeg hadde tunga rett i munnen og fikk det riktig forklart. Prinsippet ble nok noenlunde rett.
Island har også tradisjon for navn med å bruke farens fornavn med dòttir eller son i endelsen på barnas slektsnavn. Tror heller ikke at de tar mannens etternavn når de gifter seg.
Dyrt var det i hvert fall å handle klær der.  Vi i Norge har faktisk billige klær sett i forhold til Islanske priser.
Så kan man vel også si at Island eller Reykjavik ikke er noen «mekka» for handleglade og motebevisste nordmenn. Men Island som land er hvert et besøk – mye kultur!

Det blåser kraftig i byen vår. Vestavind hyler rundt hjørnene nå klokken 08.28. Temperaturen ligg ennå på 5 pluss grader. Nord Varanger er kjent for fin, lang og fargerik høst. Fargene har vi stått for selv ved å plante trær i hagene og ellers i omgivelsene. Har Kretsfengslet rett over vinduet mitt- her er det blitt så frodig de siste årene etter at fangene på 1970 tallet plantet mye trær i området.

Avslutter med et lite dikt om
Vinden
Riddu riddu riddu
Vinden husker ikke
Vinden roper
Vinden river i husveggen
banker og sliter i stykker
Stormen trommer
riddu riddu riddu
Stormen gnir seg mot huset
Veggene knirker, men så blir det stille
og jeg går ut og spør:  hva vind
men vinden svarer ikke.
av Hege Siri

Diktet inneholder noen samiske ord- riddu – en kyst – siden den ikke har strek over d-en, skulle vel bety vind, men jeg har ikke samisk tastatur for å få til denne streken over deene!
Et dristig forsøk på å skrive samsik
Fikk faktisk et forklaringsproblem i forhold til det samiske ordet – riddu.
Synes samisk og Island har mange like bokstaver.

Ord for dagen:  Den som er lykkelig, kan aldri stå for tidlig opp.
                                 av Camilla Collett.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.