Reykjavik..

Endelig er hverdagslivet tilbake etter sagaferien på Island. I ettertid kan man vel si at 3 – 4 dager er nesten for kort tid til å utforske det lille spesielle landet. Naturen etter mitt syn var ganske lik Øst Finnmark – sett bort fra  den vulkanske delen – lavaen.
Ingen billig land for kjøpelystne turister.  Store butikklokaler med svært lite utvalg av varer. Moten/stilen var vel også litt annet enn hva vi var ute etter.
Fra den internasjonale flyplassen Keflavik  av det ca 3.9 mil til vårt hotell som var ganske sentralt i strøket med bostedsadresse Laugavegur 22 A hovedstaden Reykjavik.
Hovedstaden ligger på 64 grader 08 grader N i bredde med Steinkjer i Norge og gjør den til verdens nordligste hovedstad.
Tidsforskjellen er 2 timer etter Norge. Så vi fikk 2 ekstratimer dagen vi reise  over.
Landet har pr dato 330 000 innbyggere 220 000 bor i Reykjavik. Det helt spesielle etter mitt syn er at landet faktisk har 100 000 hester.
Folketallet synes å variere i tall ettersom hvem som informerer, men jeg forholder med til de høyeste tallene.
The Blue Lagoon:
Deilig og varmt mineralholdig blått vann.  Tror den var ganske saltholdig også. Lett å flyte i selv for en landkrabbe som meg. En helt spesiell turistattraksjon alle bør unne seg.
Vi var heldig med været på turen. Sol alle dagene.

Været i vårt eget land begynner å bli ganske høstlig. Overnattet i Nittedal både på turen til og fra Reykjavik. Morgenen vi reiste nordover måtte vi skrape bilvinduene – og det på østlandet.
Det har vært frostnetter også her i byen vår, men sola har kjapt tørket bort rimet.  Det er sol og klar himmel nå klokken 09.10 og temperaturen er 7 grader i skyggen.  Gresset er ennå mørkegrønt og frodig, mens trærne har alle høstfargene. Det er jo farger som kler mange av oss – høsttyper.

Et lite dikt avslutningsvis:

Minnet
I dypet av et større dyp
ligger et minne
om det som har vært
og det som aldri skal komme
av Hege Siri

Ord for dagen:   Le ikke av alderdommen – be om at du selv vil nå den.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.