Med skarpladde våpen..

Min egen hjemkommune Porsanger tar sikringen av inntrengere alvorlig.  Skuddklare soldater voktet rikets hemmeligheter, da et overvåkningsfly, måtte nødlande  på den militære flyplassen i Lakselv.
Porsanger har jo levd med Forsvaret siden krigen, men har aldri brukt skuddskarpe vakter.  De var førevar og avkrevde legitimasjon fra pressefolket  både ved innkomt og utgang. Fotografene fikk ta sine bilder ute, men hemmeligheter innenfor dørene, passet de på.
Media skrev i går at Orionflyet skal ha vært på spesialoppdrag, og ble røykskadet under et spiontokt i Barentshavet.
De hadde flydd i to timer da problemet oppsto, og det ble besluttet at flyet skulle foreta en kontrollert lødlanding på Banak.  Lekasjen, av et eller annet slag, som førte til nødlandingen ble fra Forsvarets side i går beskrevet som «usynlig røyk», som altså opplevdes smertefull og ubehagelig.  Flere av besetningen på flyet ble innlagt på Hammerfest sykehus til observsjon over natten med lettere eller ingen skader.
Ambulansepersonellet fikk mer enn nok å gjøre etter at  Otorionflyet nødlandet.
Det var 15 mennesker ombord i flyet.
Gjør oppmerksom på at det en en stor internasjonal militærøvelse på Porsangermoen.  Har nevnt øvelsen i en tidligere blogg.

Det nyeste fra Vadsø er at vi har fått ny kommunalsjef. Fiona Thorvaldsen som måtte gå fra sin stilling som assisterende fylkesrådmann i Telemark. Nå er hun altså hos oss. Her oppe har hun i hver fall ingen bånd som skulle gi samarbeidsproblemer.

Været har stagnert. Tror også at gradestokken har stivnet på 10 grader. Det har ikke kommet ned en eneste dråpe regn på snart en uke, men naturen er grønn og frodig.
Nå er det ganske mørkt om kveldene – fra klokken 21 og noen timer ut i natten. Har ikke fått med meg når det blir lyst om morgenen. Det var faktisk første gangen i går kveld jeg opplevde at gatelysene tentes.  Det er vinddrag fra øst , men sola ho er ennå bak skyene.

Ja, livet kan være en skjønn melodi – noe i moll og noe i dur.
Selv en liten disharmoni er prikket inn på ditt livs partitur.
sagt av Jan Førde.

Ord for dagen:   Lommelerken synger ei, men tømmer vi noen lommelerker
synger vi!

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.