Lilleputtstaten vår!

Nå begynner kampen om resursene i lilleputtstaten.  Vår egen Politimester ønsker å redusere staben av sivile tjenestefolk i etaten med politifolk for å styrke beredskapen i distriktet. Fagforeningen synes ikke sjefens ideer er til det beste. Fotfolket  er også uenig med sjefen.  Finnmark er sårbar hvis ekstreme hendelser skulle inntreffe.  Avstandene gjør også at vi ikke alltid har en nabo som  kan komme til hjelp. Øst- finnmark kan heller ikke bygge sin beredskap på  Vest-finnmark politidistrikt. Ei heller kan vi forvente hjelp fra beredskapstroppen  eller Oslo politidistrikt.
Tror vi får trene oss på finnkniven og pugge gannord!  

Dikt av Jan Førde fra Tromsø.
Enkle mennesker med enkle vaner
lever livet mindre komplisert
Det de tenker eller aner
blir så lett akseptert
Og aldri skryter de av ting
som de ikke har prestert.

Når vår image og karisma
bare virker teatralsk
går man rundt og fremstiller
et bilde som er falsk
Det er ofte det enkle
 som er det mest geniale
Så det å være enkel
blir da det mest originale.

Været nå klokken 08.36 er ser ganske skummel ut. Det er overskyet og temperaturen er 13 grader.  Må regne med at det er høsttemperaturene som begynner å  prege dagene etter hvert. Høsten bleier å være lang og fin her nord.  Tror nok at noen vil driste seg til å mene at vi her nord bare har to årstider – høst og vinter!
Vi er jo den landsdelen de fleste mener noe om!  
Alle mytene, forestillingene som eksisterer rundt om – eksotisk!

Ord for dagen:  Ta vare på de lyse stunder. Livet er i seg selv et under.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.