Vadsø i festival rus!

Varangerfestivalen har igjen  samlet utflyttede vadsøværinger til sang og musikk. Festivalen er ikke kun for voksne. Barna har også noe å se frem, ifølge annonsen i lokalavisa.
I år var det Mongnolia Jazzband som sto for musikken under gateparaden for barna.
Her blir det moter og ballonger med moteshow og mere til. Vadsø er flink til å arrangere og finne på moro, ihverfall under festivalen i august.  Ellers klages det over den fine, dyre torget som ingen bruker. Nå er det parkert et bakeri, lekeutstyr m.m her. Det blir sikkert liv både dag og natt hele denne uken.
I vinter ble det samlet inn notater fra byen innbyggere, som ville skrive om én dag – gi et innblikk i livet i Varanger og Vadsø gjennom Vadsøboka 2010. Prosjektet ble satt i gang av Vadsø-museum-Ruija kvenmuseum 2009.
Boka inneholder 240 bidragsytere.
Det finnes mye kreativitet blant Vadsøborgere, bare de får anledning til å vise det!

Lille Bajas er på ferie hos «oldemor». Vi skal kampere sammen til 22. august. Tror han da vil være lei oppholdet å glede seg til mor og far kommer hjem. Han er alltid berett..! Ligger strategisk til – har kontroll på det meste..!

Er litt spent på om trønderjenta til mormor og kjæresten klarer å bryte seg inn på det åpne boligmarked i Trondheim.  Det er jo slik i velstandsnorge at ungdommen blir den tapende part. I boligmarkede blir leilighetene  som oftest overbydd av velvoksne mennesker med god økonomi. Håper de lykkes!  Kanskje de med mye penger burde tatt litt hensyn til de unges bosituasjon og slippe dem litt mere til.

11 grader nå klokken 08.34. Det blåser litt fra øst. Varangerfjorden flytter stille mot vest.

Ord for dagen:  Statestikk er som en bikini.  Den viser
                                noe interessant og skjuler noe vesentlig.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.