Storken

Øyeblikk: Storken, et stykke Vadsøhistorie.

Det blit som ordtaket sier: «Fra vugge til grav».

Storken er kommet til museet. I forbindelse med utvidelse av kirkegården skal Vadsø sanitetsforenings bygg i Oskarsgata 20, som tidligere rommet Fødehjemmet , rives. Vadsø museum har derfor fått inn diverse gjenstander(brillebukse, søsterkjoler, babytrøyer, vaskeklut, babyteppe, pudder og såpe) knyttet til Fødehjemmets drift og selve symbolet på Fødehjemmet.
Storken ble plassert på taket av fødehjemmet i 1952 av grønnrussen (avgangselever fra realskolen, nå gymnaset). De brukte å gjøre sprell i byen i forbindelse med uteksaminering. For eksempel var det en forretning i Vadsø som het ”Finn Aanstad” hvor de skrev med store hvite bokstaver ” ER FUNNET”. 
 Storken derimot var et så godt og morsomt symbol at den ble laget i litt mer permanent form, finer i stedet for papp, og satt opp igjen. Storken ble borte på midten av 80-tallet, men da lege Horverak fikk barn på 90 – tallet kom Storken overraskende tilsyne igjen, nyoppusset med ballonger. Da hadde den blitt funnet av venner i sykehusets kjeller og satt opp på helsestasjonen, da i Jokigården (tidligere sykehus, nå flykningemottak). Senere har Storken levd et rolig liv i Vadsø sanitetsforenings møtelokaler fram til i dag, hvor den nå finnes på Vadsø museum. Vadsø museum har, i tillegg til å være nasjonalt kvenmuseum, også i oppgave å ta vare på, og å formidle Vadsø bys historie.
Rivingen er i full gang.
Forts.  i neste blogg.

Har også vært uheldig og mistet min fine titan- armbåndsur – enten i Ekkerøy eller i Vardø.
Trasig å miste dyre ting, men jeg har det som motto at det jeg mister er noe jeg ikke skulle eie lenger. 
Håper den som fant uret liker den.

Hadd sommergjester – vi har kost oss. Kjørt litt rundt i distriktet og besøkt blant annet den fraflyttede stedet Hamningberg.  Eller har det blitt mye god mat og drikke i vekslende sol og regn.
Sommerværet kan man vel ikke skryte av – vann har det blitt nok av- regn og bare regn – slik føles det i hvertfall.
Temperaturene varierer fra topp til bunn, med og uten sol.

Nå klokken 16.57 har vi faktisk 18 varmegrader – uten sol, men med en liten gufs fra-nordøst.

Dagens ord:  Visdommen er som gull
                           blandet med sand og stein.

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.