Frikjent.

17. maiulykken-sjåføren var ikke grovt uaktsom.  Det mente to av tre i dommerpanelet, som dermed frikjente 21-åringen for uaksomt bildrap.Rettens dommere mente at sjåføren ikke kan lastes for ulykken i så stor grad at han kan dømmes for uaktsomt bildrap.  Meddommere mente tiltalte burde skjønt faren for en alvorlig ulykke og dømmes deretter.
Den domfelte 21-åringen fikk dommen ved det som kalles frammøteforkynning i tingretten torsdag 5.juli.
Tiltalte dømmes derfor til betinget fengsel i 120 dager, samt tap av førerretten i 18 måneder. Dette betyr at den domfeldte ikke trenger å sone i fengsel, så femt han holder seg unna å bryte loven i prøvetiden på to år.
I dommen er det lagt formildende vekt på at saken kom seint for retten.  Tiltalte slapp også å betale saksomkostninger fordi han er student og uten inntekt.
Han fikk heller ingen bot, mulig av samme grunn som ovenfor.
Det er uvisst om saken ankes.
Etter mitt syn så har han fått en mild behandling og godt var nå det. Straffen har han jo fått og soner vel fortsatt ved å ha mistet både kjæresten og en god venninne som begge omkom.
Han er imidlertid blitt tatt godt vare på av den avdøde kjærestens pårørende.

Denne «fjellfinnsaken» har nådd nye høyder: Spesialhunder har funnet minst 12 nye kadaver etter reinmassakeren i Porsanger. De har også pågrepet en mann av samme yrkesgruppe. Om de har lykkes med det, er vel ikke godt å si.
Blir han tiltalt og dømt så tror jeg fengselsvesenet vil få en stor utfordring, slik jeg tidligere har uttalt i en tidligere blogginnlegg.

I går hadde Vadsø den 6. sommerdagen. Sol fra en skyfri himmel hele dagen.
Idag har det vært noen timer sol, men nå klokken 15.53 har vi bare 10 vamegrader og byen vår er i ferd med å forsvinne inni tåka.
Blir spennende  å se hvor lenge det blir til neste sommerdag:-))

Ord for dagen: Hva kan man mer begjære enn en liten have
                                å spasere i og det uendelige å drømme om.
                                av Victor Hugo

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 svar til Frikjent.

  1. Rita Aune Hatmyr sier:

    Har du tatt sommerferie fra bloggen….

    Liker

Kommentarer er stengt.