Reineier siktet..!

Til terrorsaken på vidda.
En reineier er siktet for ugjerningen. En mannlig reineier fra Karasjok i 30-årene er siktet og pågrepet av politiet, mistenkt for å stå bak nedskytingen, skriver avisa Sagat i dag. Politiet bruker store ressurser på saken. Selve forbrytelsen har skjedd i Porsanger, som ligger i Vestfinnmark politidistrikt, mens den siktedes bopel er i Karasjok.  Hele 8 personer fra politiet jobbet med saken.
– Hvilken strafferamme snakker man om for denne saken?
Det er for tidlig å si hvilke paragrafer i dyrevernsloven og straffeloven det eventuelt vil bli tatt ut tiltale etter, fastslår leder for Reinpolitiet.
Det blir ikke bare spøk når straffen skal utmåles. Den samiske kulturen i likhet med det muslimske må tas hensyn til under soningen. Han må få sine rettigheter i likhet med Breivik som fikk et helt sykehus. «Fjellfinnen» må ha tilgang til lavvo og margebein, I tillegg må han ha tilgang til tolk.
Velger han å bruke den samiske bunaden(kofta) må han også kunne bruke finnkniven i beltet.
Det blir en  ny utfordring for fengselsvesnet, tenker jeg.

Sender en kjempe hilsen til Dronning Sonja som har jubileum idag.

Det blåser sterk vind fra nordvest med enkelte regnbyger. Temperaturen nå klokken 14.44 er 11 + grader.
Knapt 4 uker igjen til august og vi har hatt 5 dager sommer, gjennomsnitt 1en dag i uka. Det er knappe 4 uker igjen til høstmåneden august. Vi får håpe det blir en fin høst – uten skiføre!

Ord for dagen:  Det er meget lettere å se til høyre og
                                 venstre enn å se inn i seg selv.

                                 av Søren Kierkegaard.

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.