FATIMA…

Endelig etter nesten 20 år slipper man bompenger for å komme til Nordkapp landeveien.
Fredag den 29. juni ble en merkedag. Klokken 17.00 stengte bomstasjonen for godt. For det har kostet å bruke fastlandsforbindelsen til Magerøya.  For vanlig bil var det 145 kroner hver vei.
Fatima (tunnel) ble åpnet 15. juni 1999. 13 år senere er den allerede nedbetalt. Nå er det på tide å senke prisene på Nordkapp platået også. De har snart priset seg ut av markede.
Vi finnmarkinger kommer på siste plass når penger til veier skal utdeles. Ikke har vi tog, trikk, knapt en buss.  Skal vi bruke buss blir det som oftest en overnatting.
Skal vi bevege oss ut av eget hjem er vi avhengig av egen bil. Avgiftene betaler vi i likhet med andre i dette landet. Har vi «bevisstløse» politikere eller er vi for tolerante?
Fra Øst til Vest (Vardø til Hammerfest) er det ca. 60 mil.
Skal vi til Hammerfest med fly må vi reise tidlig morgen og komme hjem om natten.
En sykehus tur til Hammerfest – reiser man fra hjemmet klokken 0515 og er hjemme nest dag 0040. (etter kl. 12). Men vi trives i landsdelen vår og bor her frivillig! Bare så det er sagt.
I dag har vi hatt vår 5 sommerdag med en temperatur på 20 grader. Det begynte veldig bra, nådde til og med å klippe flere mål med plen før h…… brøt løs.  Det tordnet, lynte og regnet det plasket ned. Nå klokken 18.20 er det vått over alt og overskyet.

Ord for dagen:  «Det som blir skrevet uten anstrengelse, blir
   som regel lest uten uten glede.»
 sagt av Samuel Johnsen 

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 svar til FATIMA…

  1. annebloggen sier:

    Det var alvorlig som det smalt i dag! Det var litt skremmende.

    Liker

Kommentarer er stengt.