Republikk..?

SV foreslår nok en gang å endre statsformen i Norge fra kongedømme til republikk. Kong Harald vil da måtte få anledning til oppsigelsestid, mener de.
Dersom folket vil, kan Norge bli republikk og få en valgt president 1. januar 2018. Politikerne har allerede senka «takhøyden» og «vingeklippa» grunnloven på enkelte områder, blant annet er statskirka strøket. Trodde faktisk at SV var et parti som ville riket og folket fred!
Snart så kan du kanskje søke på stillingen som Norges presidet.
Synes tross alt at vi har det greit som vi har det, med et kongehus som sprer englefjær og dronningemne som har  privat ferietur til India for å lære andre kulturer å kjenne.  Mette Marit skal ifølge avisen Kashmir være observert å ha tilbrakt deler av den to uker lange ferien i Leh Ladakh-regionen i Kashmir. Reisen inkluderte blant annet en flere dagers lang fottur i fjellet, samt besøk i kloster. Sladderpressen sier at hun har oppsøkt en privat guru som skal lære henne å meditere.
Kanskje slottet vårt kan benyttes som kloster i fremtiden, dersom SV får det slik de vil.

Henrik Wergeland  (1808 – 1845) trådte som Askeladden frem i den purunge nasjon og representerte den nasjonale oppvåkning både gjennom overveldende naturbegavede diktning og gjennom sine voldsomme handlinger i det ytre liv. I sin diktning så har han det store i det små og det små i det store; han hadde et skarpt blikk for detaljen og et profetisk og fantasirikt blikk for den store helhet og kosmiske sammenheng.  Men først og fremt var han synliggjørelsen av den nasjonale gjerning. Han ble født i Kristiansand, norsk dikter; sønn av Nicolai Wergeland, bror av Camilla Collett og Oscar Wergeland. Da han var 9 år gammel, flyttet familien til Eidsvoll, og de historiske minner som knytter seg til dette sted, opptok ham tidlig.

 Til slutt et lite dikt av Inger Hagerup:
MAUREN
 Liten ?
 Jeg ?
Langtifra.
Jeg er akkurat stor nok.
Fyller meg selv helt
på langs og på tvers
fra øverst til nederst.
Er du større enn meg
selv kanskje ?

Ord for dagen:     Frykt er bare et skritt på veien.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.