Tanker, ord og handlinger.!

Har faktisk brukt dagen til å følge med jussen i Breiviksaken:

Ja, nå er vi kommet til siste innspurt av fremmedord som stafasjer, kompendier og ekstremisme!
Før helgen fortalte psykiatrene Synne Sørbø og Torgeir Husby hvordan de ukene etter 22.juli hadde møtt en mann frakoblet virkeligheten, en massemorder med psykotiske voldsfantasier.  Igår var det et nytt par ut, Agnar Aspaas og Terje Tørrissen, som snakket med og fulgte  tvangsobservasjonen av Breivik på vårparten.
De beskrev en monumental drittsekk, en ekstremt selvopptatt mann som hadde mislykkes for seg selv i livet.
Rollen bistandsadvokatene spiller – er ønske om å få Breivik erklært tilregnelig og satt i forvaring.
Men det er problemer her. 
Dersom han blir dømt til tvungen psykiatrisk behandlet med diagnosen gitt av Synne og Torgeir – som utilregnelig.  Da kan han ikke dømmes for handlingene.
Blir han frisk etter noen år – er han fri mann, tenker jeg. 
Dømmes han av Larsen & co – blir han innesperret på livstid og nøklene  kan da bare kastes. En tragisk sak uansett.

Litt hyggelig!

Paul Hildonen ble mildt sagt overrasket da han ble tildelt Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste av daglig leder Sølvi Ananiassen.   Onsdag 20, juni rundet han 70 år. Dagen ble hedret og feiret med gratis kaffe og kaker til byens borgere.  Mellom 30 og 40 gjester fylte forretningslokalet og de festdekkede bordene på bakeriet lørdag.  Hovedpersonen kom til festen uten noen annen oppfatning enn at han skulle feire fødselsdagen med de ansatte.

Vår lille provins på sørsiden av Varangerfjorden – Bugøynes arrangerer Havfiskefestival 2012 – 25. – 28. juli.

Det har vært ganske ufyselig vær idag også. 10 + grader med sterk vind fra nordaust, litt regn av og til.  Himmelen er tett – grått skylag som ligger jevnt over hele varangeren.
Har faktisk bruk hele dagen til å høre på jussen. Ser man bort fra selve saken så er jussen i seg selv et interessant emne.

Ord for dagen: «Det finnes ikke en eneste ubetydelig dag
                                 i vårt liv.»

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.