En actiondag..

Finnmarks geografiske beliggenhet ved Barentshavet og med Russland og EU-landet Finland som nærmeste naboer, plasserer fylket vårt i en særstilling.
Historien viser at Finnmark ligger et militært og sikkerhetspolitisk følsomt område.
Etableringen av Barentsregionen, EØS-avtalen og Finland samt Sveriges inntreden i EU har endret viktige rammebetingelser.
Nordområdene er mulighetenes område og ikke som tidligere, et militært og sikkerhetspolitisk følsomt avsnitt for stormaktene.
Vi er kamerater vi !

Det ble ingen Venusobservasjon fra vår lille by.  Vi ble utestengt av selveste Vår Herre. Det har vært svært overskyet siden i går ettermiddag.

I dag har lille BAJAS vært midtpunktet.  Klokken o900 hadde vi time hos dyrlegen. Lille Bajas måtte ha litt legehjelp og fikk da en bedøvende sprøyte.  Sprøyten gav han en avslappende  onsdag – helt fram til 14.30, da var han klar for å stå på egne bein og innta en liten lunsj.

I dag har altså himmelen vært helt tett. Gradestokken nå klokken 17.52 viser 10 + i sør og 6 + i nordvindu.  Ser faktisk ut som det lysner noe, men værdamen har skrytt om fint vær i sør og regn og uggent i nord. Vi får tro på henne og Storm.no.

Brannvesenet fikk melding om gressbrann, og var raskt på plass med syv brannmenn og to ambulanser.  Det var mye røyk da de kom til brannområdet som lå opp mot en barnehage  og rett mot husene.  Selve brannen tok bare noen få minutter å slukke, resten av tiden gikk til for å passe at brannen ikke blusset opp igjen. Det er uvisst om husene i område fikk noen  røykskader.

Ord for dagen:   Alle kan lære av fortiden, i dag gjelder
                                 det å lære av fremtiden.
                                                                  
av Hermann Kahn

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.