Bare noe..!

Tror jeg vil fortsette med å presentere Finnmark:
Fiskerinæringa er selve bærebjelken for bosetting i fylket vårt. 
Reindrifta er av avgjørende betydning for den samiske kultur og samenes identitet.  Ikke alle samer driver reindrift, men all reindrift drives av samer. Samer finner man både i gårdbruk, fiske og all virksomhet der det er  bruk for arbeidskraft.
Finnmark er et av Europas mes spennende reisemål.  Fylkes unike natur og kultur gir store muligheter og utfordringer for reiselivsnæringa.
Vinteren brukes aktivt i reiselivssammenheng og fantasien er stor. Ishotel med egen isbar er en sjeldenhet andre steder.
Høykompentente produkter som elektronisk varmestyring lages i Kirkenes i Sør-Varanger.
Som tidligere skrevet har Sør-Varanger nå fått grensepassering innenfor 3 mil til/fra  Russland. Hva det vil gjøre med landsdelen får man se etter hvert.

Endelig ferdig med gjestehagen for denne omgang.  Tror det blir lettere å vedlikeholde når man har gjort et godt forarbeide.
Det blåser fortsatt austavindt – til tider ganske sterkt, men sola ho skinn. Gradestokken i sørvindu viser 14 +grader, mens nordsiden ligg på 8 pluss – nå klokken 17.03
Med litt varme og vindtette klær går det fint å være ute.

Ord for dagen:   Livet er en enveiskjørt gate.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.