Mulighetenes fylke..

Nå går vi litt tilbake igjen og ser på hva Finnmark har å tilby av kunst og kultur.
Vi har et rikt kulturliv.  Innslaget av samisk kunst og kultur gjør fylket unikt i landssammenheng.  Profesjonelle kunstnere, amatører, lag og foreninger står for tilbud innenfor et stort og variert område.
Mange aktive utøvere innen husflid og håndverk.  Samisk husflid, duodji, har sterke tradisjoner som er viktig å bringe videre til neste generasjon.
Vi har et aktivt sang- og musikkliv.  Kor og korps setter sitt preg på de fleste lokalsamfunn.  I fylkeskommunens Musikk i Finnmark arbeider profesjonelle musikere på ulike steder i samarbeid med lokale krefter.
Mannskoret fra Berlevåg har gjort Finnmark internasjonalt kjent med sin sjel og sjarm.
Varangerfestivalen er Europa norligste jazzfestival.  Den arrangeres hver år
2. uka i august.
Adresse – Tollbugata 7, 9800 Vadsø Postboks 356, 9811 VADSØ.
Revy- og amatørteater har lange tradisjoner i fylket – særlig på kysten.
I Kautokeino er Beaivvàs Sàmi Teahter etablert.
Hålogoland teater i Tromsø og Riksteatret turnerer årlig i fylket vårt.
I tillegg er flere frie teater- og dansegrupper etablert i Finnmak: 
Samovarteatret i Kirkenes, Stellaris ballettemsemble i Hammerfest. Tidligere hadde vi også Teaterfabrikken i Vadsø, men jeg er ikke sikker på om den er oppegående nå. 

Ellers har vi 20 varmegrader 2. dagen på rad, men…. Austavinden  den uler  som vanlig rundt hushjørnene. Flott arbeidsvær. Har nettopp vært og klipt en diger plen, litt vind i seilene var ikke å forakte. I leveggen er det fullt mulig å bli solbrent. Sønadagen brukte jeg til å brune meg. Ble nesten solbrent, tror det var like før. Sola ho er like sterk – også i austavind.

Ord for dagen:    Du blir voksen den dagen du ler din første gode latter –
                                  av deg selv.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.