Om å velge….

Jeg og Bajas hadde en fin kjøretur rundt fjorden til gruebyen Kirkenes. Tror denne byen nå begynner å bli vel Russisk. Russiskenavn over alt. Som kjørende er det nesten umulig å vite hvor i verden du er – ihvert fall for turister, tenker jeg.
Nå har de fått gjennom en 3 milssone som innebærer at Neiden i Sør-Varanger er delt i to. Det betyr at alle innenfor denne tremilsonen kan med grenseboerbevis handle/reise over grensen 3 mil inn i Russland og omvendt. Bensinen er blant annet billig i Russland. Beboerne innenfor denne 3mila får seg også billig drivstoff og samtidig kan de ta med hjem 5 liter i kanne. Regner med at Kirkenes samfunnet er den som tjener mest på avtalen, men med godene må man også ta med bakdelene. Den som lever får se hva vennskapet innebærer.
20 grader og sol i Kirkenes i går.

Det blåser kraftig i byen vår, men temperaturen ligg likevel på 15 grader  nå klokken 10.43.  Håper at sola dukker frem, så vi også får oppleve sommeren.
Søringene de holder på å renne bort i solsteiken og verden rundt dem er grønn og frodig.
Her hos oss har vi begynt å ane noe grønt – museører i rogna og litt sprett og splitt her og der.  Regner med at og vi får en uke sommer i år også. Det fine med å bo her oppe ved ishavet er at vi faktisk holder oss «ganske glatt i huden».  Valget om å bo i nord har vi også tatt selv. Klager ikke!! Det går alltid et fly sørover:-))

Ord for dagen:  Det vi oppnår, skyldes ikke hva vi gjør,
                                men hvem vi er.  Den makt vi får i verden,
                                er et resultat av den makt vi har som personer.

                                av Marianne Williamson

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.