Tillit er viktig..!

 En ukultur har sneket seg blant de aller yngste av ungdommen i vår lille by og gitt dem en skrape i lakken. Det påstås at det er foreldrenes ansvar om barna drikker!Ungdommene er jo faktisk foreldrenes ansvar – sett aldersmessig – 15 – 16 – 17 åringer. Mange foreldrene til og med skjeller ut den som anklager omsorgssvikten, spesielt når de får de fulle barna bringt hjem av politiet eller andre.  De tror ikke barna deres oppfører seg dårlig.
Informanten mener at mange mindreårige i kommunen tilbringer fritiden med hjemme alene-fester, der rusfaktoren er høy. Det blir lagt fyllebilder på Facebook .
Å skryte av fylla har i all tid vært kultur i vårt landsdel.
For ikke å gjøre saken svartere enn den er- så gjelder rusproblematikken alkoholholdige drikkevarer. Mange unge synes det er kult å være beruset, mens noen drikker kanskje for å «glemme».  I ungalder er til og med kjærlighetsorgen en stor katastrofe som kan velte et lite lass.
Jeg skal ikke «legge sten til byrde» for noen, men håper virkelig at de berørte ungdommene tar til vett. Ungdomstid er ofte en vanskelig tid. En prøve og feile tid.
Men det er å håpe at det også denne gangen går bra.  Er nesten sikker  på at flere av våre «fremste» karer har vært igjennom en lignende turbulent fortid.
Det er en sårbar tid og kan i verste fall rasere alle fremtidsdrømmer for noen, men andre igjen tåler mer. Foreldrene og andre nære vi har relasjoner til er våre idealer…
Rusmidler er skumle saker!  Alle har vi fremtidsdrømmer og da håper jeg ungdom følger drømmene sine, og tar vare på suksessene.  Det er også viktig å glede andre mens man beveger seg fremover. Det vil man før eller siden tjene på.  Ord til minne: «Ingen kan få deg til å føle deg mindreverdig uten din tillatelse.»
Husker du det, så vil du klare det meste.

Det er lyst og fint idag, selv om skyene ser litt skumle ut. Regner med at vi får noe ramlende ned i løpet av dagen. Temperaturen nå klokken 08.41 er 6 varmegrader med en liten drag av vind fra vest.

Benjamen Franklin sier følgende:      Hvem er klok?
                                                             Den som lærer av alle.
                                                                Hvem er mektig?
                                                            Den som kan beherske sine følelser.
                                                               Hvem er rik?
                                                            Den som er forhøyd.

Ord for dagen:     Er det slik at alt vi gjør, blir gjort av redsel for ensomhet?

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.