Banana Hole…?

Norges maritime grenser er nå offisielt oppdatert mot den norsk-russiske grensen i Barentshavet. I det nye offisielle kart og i andre offisielle sammenhenger skal det hete «avtalt avgrensningslinje».
Ingen «Smutthull» lenger.  Det er ikke bare delelinjen som er ute av det offisielle vokabularet, men også «Norges hovedland». Dette har vært brukt om Fastlands-Norge og Jan Mayen.
Det offisielle engelske navnet på Smutthavet er Banana Hole.
Det offisielle, fulle betegnelsen, som henspiller på den juridiske avgrensningen av øygruppa, er «Svalbard-firkanten» eller «Svalbard-boksen».
Ja, ja , navnet skjemmer ingen, men navnebytte lager ofte forvirring.

Nrk er dømt for å ha snikfotografert i provinsen Nesseby. Det signerte innlegget ble trykket 30. november under tittelen «Ondskapens akse i hverdagen». Innlegget har utgangspunkt i massakerene på Utøya og i Oslo, hvor noen har  inkludert  mistenkelige personer fra krigens dager, samt  «onde» mennesker i egen krets.

Nå blåser det ganske heftig i vår lille by. Enda sterkere vind er lovet. Det uler allerede rundt hjørnet her. Varangerfjorden har fått en grønnlig skinn – tror det ikke lover så veldig mye godt for dagen. Gradestokken viser 4 varmegrader.Det er også lovet nedbør i en eller annen form.
Dagen har øket med 18 timer og 51 minutter siden vintersolverv 25. desember. Det betyr at vi nå har omkring 4 – 5 timer med dårlig lys.
I vår lille by ser det ut som aprilmåned vil kunne gå inn i historien som fredelig.
Håper russefeiringen får en happyend.

OPPDATERING: Været ble ikke som lovet. Sol,men ikke solingsvær.

Merle Shain sier følgende:  Det er alltid to måter å møte livet på:
                                                som et offer eller en galant fighter.
                                                Du må selv bestemme hvordan du vil
                                                reagere og handle.

Ord for dagen:            Føg dem som søker sannheten, men hold deg langt unna
                                          dem som hevder å ha funnet den.

                                           av Espen Holm

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.