Isens dronning…

Isens dronning Sonja Henie la verden for sine danseskøyter og var uslåelig.  Deretter bestemte hun seg å vinne Hollywood. 
Nå er det 100 år siden hun ble født og livshistorien til Norges mest glamorøse idrettsstjerne begynte.
Sonja Henie fra Norge
, fikk æren for at kunstløp ble så populært.  Hun bergtok både publikum og dommere med sin skjønnhet og overrasket stadig med nye kunster på isen.
Hun ble født 8. april 1912 i Oslo og døde 12. oktober 1969. Hun døde bare 7 dager før Titanic`s forlis. Hun ble ansett som Norges mest kjente kvinne gjennom tidene. Hun var den første og den yngste norske kvinnen som vant gull i olympiske leker, 15 år og 315 dager gammel. Hun var også den yngste som ble utnevnt til
Ridder av 1. klasse av St.Olavs Orden i en alder av 25 år – hun spilte i 12 Hollywood-filmer og har stjerne på Hollywoods Walk of Fame.
Tekst er hentet fra: Hjørdis Irene Halleland Mikalsen presentasjon i bladet Familien nr. 8/2012.

Det snør i vår landsdel. Gatene, solstrålene og sommergledene er foreløpig lag på is. Temperaturen er merkelig nok 4 plussgrader nå klokken 09.53.
Mor og Bajasgutten har allerede vært og luftet oss rundt i nabolaget. Han har lagt  igjen  kvitteringer og spor i nysnøen. La spesielt merke til sporene hans. Tror jeg vil klare å kjenne igjen fotsporene hans.
Bajasstakkar fikk ikke være med i 50 årslag som ble feiret på grendehuset i Ekkerøy. Østfinnmarks perle. Her finner man også badestranden Ekkerøybeach.

Kloke ord av The Mahabharata:  Gjør ikke mot andre det du ikke ønsker at noen skal
                                                          gjøre mot deg;
                                                          og ønsk for andre det du selv ønsker deg og lengter 
                                                          etter – slik er
                                                          rettferdigheten,
                                                          gi nøye akt på den …

Ord for dagen: Ingenting er så vanlig som å ønske å
                               være spesiell.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.