Kaffe og lakris..

Kaffe og lakris – fest.
Lakris var i sin tid – åpenbart et viktig og populært produkt, og det ble bygget en egen fabrikk for produksjonen. 
Lakris ble produsert i nær sagt alle slags varianter – fra viklede lakrisstenger til lakrispinner, lakrisrevolvere og selsagt lakriscigarer. 
Også her ble de fineste etiketter, kasser og blikkspann fremstilt for å friste publikum.  En reklamestatue ble også laget for å fremme den viktige varen.
Embalasjen som Kielland Fabrikker pakket sine sukkervarert i var et kapittel for seg.
Alt ble pakket i empallasjer. I dag omsettes de mest dekorative eskene og spannene som er vel bevart for tusenvis av kroner blant ivrige samlere.
I tillegg til produktemballasjen ble det også laget et bredt utvalg annen reklame og salgsfremmende materiell for Kjellands produkter.
Det ble laget lekesaker og miniatyrer og selvsagt reklameplakater og emaljeskilter.  Flotte konsollur med firmaets logo, dekorerte reklameskulpturer m.v.
Lakris er ikke lenger hva den var – i min oppvekst.

Mor og June Pernille har masse hemmeligheter etter flere dager som samarbeidspartnere. Når mor låser opp ytterdøren er Pernille i full gang med å forberede gjensynet. Halen er super fint å ha for da får ho uttrykt masse. Ho bruker den aktivt i kommunikasjonen for å  få oppmerksomhet. Tror mor forstår språket. Kanskje er dyrene de eneste som kan vise sin glede spontant og ekte.

Fortsatt sommerlig vær i varangerområdet.  Er skepisk til hva sommerværetvil bli – etter alt det fine vi har hatt de siste ukene. Tror det tas av kvoten vi skulle fått midtsommer.
Temperaturen i sørvindu er 20 plussgrader – i nordvent vindu 1 pluss – nå klokken 11.50.
Det blåser ganske kraftig akkurat nå.

I vår lille by i øst – Vardø – er de i full gang med Yukigassen.   Dette har blitt en morsom tradisjon. Alle som kan krype og gå av barn i byen, samlet seg til Yukidans i Kirkebakken forleden.  Det meldes om stor deltakelse. Yukigassen har egen hjemmeside.
Nytt i år er at det også skal være med et lag bestående av blinde og svaksynte.
Ja, Yukigassen er for alle.
Se tidligere blogg om dette årlige arrangementet i Vardø ved veisende i øst.

Strikkeline er i fullsving med tilbehøret til jakken.

Ord for dagen:  Du kan ikke vente å få jackpot hvis
                                du ikke legger et par
                                kroner i automaten

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.