Vårjevndøgn

Vårjevndøgn. Dag og natt er like lange.  Vårjevndøgn er skjæringspunket mellom solbanen og himmelens ekvator. I oldtiden lå dette punkt i stjernebildet Væren, men har siden flyttet seg til stjernebildet Fiskene. 
Det ble litt for teoretisk for min del, men slik beskrives det. Sommertiden startet søndag.  Etter temperaturene å bedømme så skulle det vel kunne stemme, men livet ser nok helt annerledes ut i praksis. Hadde det ikke vært for sneen – ville dagstemperaturen kunne relateres til vår sommertid her nord.
Det gode med oss finnmarkinger er at vi tror på det beste helt til noe annet er en realitet. Vi gleder oss faktisk – for nå går det mot sommeren! Det som er helt sikker – er at sneen smelter og gresset vil trolig gro opp igjen. Det som karakteriserer oss  her oppe, er vår evne til stadig å se på virkligheten med helt nye øyne.

Ha en riktig fin vårdag!

Temperaturen nå klokken 07.49 er null grader. Det er lyst og solen er på opptur. Den sender sine stråler mot fjellene i sør. Snesmelting er i full gang og vi mister våre opptråkkede spor litt etter litt.

Strikkeline:  Er kommet til montering av den ferdig strikkede sportsjakken. Det blir å ta et steg om gangen og håpe på at det blir riktig.

Dikt av Edward Everett Hale:  Se opp og ikke ned,
                                                       se framover og ikke tilbake,
                                                       se ut og ikke inn og
                                                       rekk hånden din til noen.

Ord for dagen:    At det er visse ting man ikke vet
                                  er en stor del av visdommen.
                                  
av Hugo Grotius

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.