Sommertid begynner!

I dag (mandag) passerer folketallet i Norge fem millioner mennesker, ifølge Statestisk sentralbyrå.  Den første millionen mennesker i Norge ble nådd i 1822., den neste i 1890 .
samtidig som antallet innbyggere i Norge økte gjennom 1800-tallet, pågikk utvandringen til Amerika.  Mellom 1825 og slutten av 1920-årene utvandret 1 million nordmenn og slo seg ned i USA. -Det var ikke nød, men håpet om at de skulle få det bedre i Amerika enn her hjemme.
Hadde de blitt værende i Norge, ville folketallet i dag vært et sted mellom 7 og 8 millioner i stedet for 5 millioner, sier professor Ståle Dyrvik ved Universitetet i Bergen.

Det er vindstille nå klokken 07.07.  Har to gradestokker – en på nord og en på sør. Den i nord viser 6 kuldegrader, mens den i sør viser like mange varmegrader.  Det er tydelig at sola varmer både gradestokken og forhåpentligvis også hos nordboere.  Det er egentlig litt rart med det været her nord. I går var det Ragnarokk tilstander i to perioder om dagen. Om kvelden var det flott vintervær, men svært glatt og skare. Tenker på alle de hofteleddene som skal tåle dette. Jeg selv har funnet ut at det er tryggest å kjøre, spesielt Yarisen som er  oversiktlig og lett å håntere.
Dagen har øket med  12 timer og 13 minutter fra vintersolverv 25. desember.
Vadsø Kommunens kalender viser at Sommertiden har startet.

Det skjer veldig lite i vår lille by. Ser ut som våre nye landsmenn ikke klarer å holde fred og orden rundt sitt eget.  Fra asylmotaket ble det meldt om slagsmål lørdagskveld.
Politiet rykket ut til det som skal ha vært kamp mellom to mannspersoner. Noen kutt ble det, men fornærmede ble  behandlet på helsesentret.

Rapport fra strikkeline:  Nå henger delene til tørk, amputerte og ferdig til sammensying. Er ennu litt usikker hvordan jeg skal gripe dette an. Sy eller maske skuldrene. Hadde vært greit hvis jeg hadde hatt noe å se etter. Saken legges til modning.

Ord for dagen:  At det er visse ting man ikke vet
                                er en stor del av visdommen. 
                                
av Hugo Grotius

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.