Bygdedyret!

Det skjer veldig lite i vår lille by, mens provinsen Nesseby er sterkt representert i media.
Det har i lange tider vært uenigheter innad i reindriftssleka Smuk. Det har vært diskusjoner, og tidlig lørdagsmorgen gikk det veldig  galt.  Etter en nachspiel hvor diskusjonen dreide seg om grenser og sedvane- kokte det over  for enkelte enkelte personer.
Motstanderen, som var en 21 -årig gutt fra samme «stammen» ble banket opp og bundet på hender og føtter med jekkstropp på flere meter. Gutten ble hengt etter en bil og dratt 2.5 kilometer etter en bil i fart. Da han våknet morgenen etter  hadde han utrolig vondt i ryggen og det rant blod nedover ryggen og rumpa. Han tok selv kontakt med AMK og politiet og ble sendt til Kirkenes hvor sårene ble renset og bandasje satt på.
Etter hendelsen har gutten  hatt mange møter med bygdedyret – stygge rykter om seg selv.  Politiet sitter på listen med vitner i saken, men mennene er ikke  bare å finne.
Slik kan det gå – hvis du ikke er enig med flertallet i reindrifta. Grusomt hva noen kan tillate seg!

Flott og vårlig vær med sol over Varangeren nå klokken 07.36. Har kjent vårens sprede begynnelse! Det klibler i hele kroppen, og energien og tiltakslysten melder sin ankomst. Noen ganger kan det være kjekt at været ikke er så innbydende.  Ulykker og skader skjer ofte i strålende vær – mange på tur,  fart og spenning! Har funnet ut at påsketiden og natt til 16. mai er de mest risikofylte øyeblikkene i året.
Dagen har øket med 11 timer og 38 minutter fra vintersolverv 25. desember.

Rapport fra strikkeline:  Prosjekt går så det suser. Snowbordmarius er i rute.

Hverdags tanker:  Hvorfor er det slik at i alle  familier roper man
                                 «MAMMA!» hår hunden eller katten har vært uheldig?
                                 ordtak fra Pam Brown

Ord for dagen:   Tross alt seirer våren og varmen og viljen,
                                 tross alt seirer livet som grønnes og gror.
                                Og er du en slektning av blåveisfamilien,
                                 så har du en gjerning å gjøre på jord.
          
                     Av: Arne Paasche Aasen

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.