Kulturfølelser…

«Texas-kofte», super flott. Men kan den være ulovlig, kan samer egentlig nekte at noen kopierer samekoften?  Kofter er ulovlig for andre enn samer, mener ansvarlig for Samerådets menneskerettighetsarbeid. Han misliker at kofter selges som kostymer på ebay, skriver finnmarken.
Ifølge NRK er det firma i Austin Texas som selger «blue Lappland Scandanavian funny womens halloveen costume».
Salget av koftene som halloweenkostyme faller derfor ikke i smak hos ham, og han presiserer overfor statskanalen at han reagerer på at man trykker opp plagg som tilhører den samiske kulturen, og selger det til andre.
Dette må jo være kjempe reklame for samene! Har sett bilde av koftene og synes de er fine. Kunne faktisk tenkt meg en selv til søndagsbruk, selv  om jeg  kunne tenkt den var noe lengere, litt ned for knærne.
Jeg  er også en del av denne «mystiske» kulturen og mener at samene må slutte å tro at de har enerett til alt det samiske. Alle som føler seg som same – kan jo registrere seg i samemantallet.  Allerede her har samene vannet ut kulturfølelsen.
Samene har også uthulet koftetradisjonen veldig. Det finnes kofter i alle mulige fasonger.
Nå blir vel også dette en stor sak i sametinget.

June Pernille skal kampere hos «mormor» de neste par dagene. Ho har vært hos dyrlegen og fått diagnose innbilt svangerskap.  En skjelden og merkelig diagnose for «mormor» å skjønne.

Varangerfjorden har forsvunnet i frostrøyken. Det blåser litt fra vest og temperaturen nå klokken 08.57 er – 6 grader.

Ordtak:   Når hjertet gråter over hva det tapte,
                 ler ånden av det den fant.

Ord for dagen:  Mange vil være fromme, men ingen vil være ydmyk.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.