Sov og lær…

 For å komme i kontakt med den underbevisste delen av oss kan vi anvende to teknikker:
Selv-hypnose eller Sleep-tapes.
Her skal vi forholde oss til det andre, nemlig påvirkning ved hjelp av lydbånd som spilles av mens vi sover. Om og om igjen!
Er usikker på om metoden er helt utforsket, men den har for lengst bevist at den har uhyre stor praktisk betydning f.eks til undervisning.
Det er bevist at det er mulig å lære mens vi sover.. Kanskje er metoden et nyttig supplement i individuell undervisning, ikke minst i voksenopplæringen. Det er tross alt litt av en omstilling for voksne å måtte sette seg til å pugge stoff i fritida.
Sov og lær.
Under den annen verdenskrig ble metoden benyttet med stort hell i opplæring av kommandotropper. De ble lært opp i fremmede språk mens de sov.
For alle som må lære kjedelig pugg-stoff, er sleep-tapes en gave fra himmelen.
Spar tid og krefter.
Læremetoden kan faktisk benyttes med like stort hell av alle mellom 2 – 100 år.
Det heter seg at man kan suggerere seg selv til selvrespekt og et harmonisk liv. Jeg tør ikke å stå for dette utsagnet, men de lærde påstår det. 

Dette er utstyret du trenger: Det viktigste av dette er en båndopptaker med et bånd som kan spille samme stoff flere ganger, et såkalt endeløst bånd. Her spilles inn stoffet man ønsker å lære og båndopptakeren plasseres ved sengen. Til båndopptakeren kobles et elektrisk ur som kan slå av strømmen av og på og en pute-telefon som plasseres under hodeputen. Lydstyrken på opptakeren seters så lavt at den bare kan høres som hvisking gjennom hodeputen. Nå overtar de elektriske hjelpemidlene resten. Du går til sengs som vanlig, sovner og snart etter kobler det elektriske uret inn båndopptakeren. Det endeløse båndet går rundt og rundt, og putetelefonen overfører dataene til øret.
Alt skjer uten å vekke noen. Etter et par timer kobler uret strømmen fra igjen. Du merker ingenting.
En time før du våkner om morgenen, setter uret båndopptakeren på igjen, og det endeløse båndet begynner å gå rundt. De elektriske apparatene har ordnet alt mens du sov.
Andre som sover i samme rom – eller samme seng – vil ikke bli forstyrret av dette.
Smart!
Forts.

Verden er helt hvit, snøfokk, vind og 16 kuldegrader nå klokken 10.06.
Ellers så har det ikke skjedd noe som er verdt å videre formidle. Den heteste nyheten er fortsatt debatten om Vardøs kattepine. Finnmarken har spandert en hel side på kattehistorien. Ser ut som situasjonen har tilspisset seg og reaksjonene mot Dyrebeskyttelsen begynner å bli amper.
I vår egen lite lille by skjer det lite.Vi har nok med  vårt eget småborgerskap. 

Bajas er på besøk. I går koste han seg med å spise/gnage av tommelen på  min nystrikkede ullvott, men  mor har strikket ny tommel i dag.
 Kan hende han kjedet seg hos mor.

Dikt/sitat av Tao Te Ching:   Hold deg nær bakken der du bor.
                                                   Hold deg til det enkle når du tenker.
                                                   Vær raus og rettferdig i konflikter.
                                                   Vær ikke kontrollerende når du styrer.
                                                   Arbeid med noe du setter pris på.
                                                   Vær helt til stede i din egen familie.

Ord for dagen:  Mangel på forståelse er en sterk makt
                                Noen ganger gjør den folk i stand til å erobre verden.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.