Erindringene våre..

 Underbevisstheten er en «lagerplass» for erindringer, tusen ganger mer omfattende enn den bevisste delen av erindringen. Den rommer mange millioner gamle erfaringer og inntrykk som bevisstheten tror er glemt for godt.
Løsningene kan finnes.
Underbevisstheten kan finne løsninger på bevisste problemer. Når det har vært arbeidet lenge med et problem uten å komme noen vei, er det mulig å henvise saken til underbevisstheten. Der kan den kompliserte regnemaskinen utføre sine gåtefulle kalkyler og svaret kan plutselig dukke opp i bevisstheten. Vi benytter oss ofte av dette uten å tenke særlig over det: «Vi må sove på det», sier vi, når vi forgjeves har forsøkt å løse et problem. Plutselig kan løsningen være der. Problemet er blitt bearbeidet videre av det underbevisste, som har funnet løsningen uten at vi har måttet anstrenge oss det minste.

Underbevisstheten fungerer like effektivt når det dreier seg om å løse et personlig problem, drive en forretning eller selge en vare eller gjøre en oppfinnelse.
forts.

Vi er midt i skumringstimen. Klokken er 07.34 og det blåser ganske friskt.
Er usikker på om  hurtigruteskipet Nordstjernen kom seg til kai. Den var ihverfall en halvtime forsinket, meldte Finmarkssendingen.
Akkurat nå er det 14 kuldegrader i vår lille by. Den kaldeste morgen denne vinteren.  

Den Norske kirke har tydet skrifter fra sine forgjengere i store tykke kirkebøker.  Nå skal bøkene endelig digitaliseres.  Dette blitt tatt godt imot på Menighetshuset i Vadsø.  Innholdet i kirkebøkene er unntatt offentligheten i 60 år, men enkeltpersoner kan få vite om hva som står om dem i kirkebøkene, skriver avisa Finnmarken.
For den som er spesielt interessert i dette med kirkebøkene, vil jeg anbefale å slå opp i dagens Finnmarken som har to siders stoff om emnet.

Sitat av Olga Korbut:    Det er bedre å ha en rik sjel enn å være rik.

Ord for dagen I.K Gayan:  Et menneske uten karakter er som en
                                                      blomst uten duft.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.