Reflexsjoner…!

Hei! Det er søndagsmorgen og klokka er 0915   Det snør fint julesnø og gradestokken viser 10 grader.  Ser ut som det blir mildere utover dagen. Har vært  på 3-4 grader på dagtid. Håper været holder på dette nivået par dager til.

Reflexsjoner en tidlig søndgsmorgen.  Det er stille morgen – vinden har stilnet – mørket er til. Snart bryter lyset frem fra horisonten. De som har vært på julebord sover ennu. En som meg selv er flyttet på tilskuerplass. For noen kan dette være en forhøyet plass. Forventningene til meg – er ikke lenger – det de var -engang.  Generasjonen over meg har lagt ned årene. Noen har mistet grepet på livet og blitt demente og mange er borte for alltid.  Mine tanker går til min barndom og julefeiringen den gang – som jeg tidligere har skrevet litt om.  Da var nok ikke julebordene som var det viktigste, men selve julebudskapet. Det må ærlig sies at også den gang var det mye fyll, men det meste var  hjemmelaget – ferskvare. Det må vel også kunne påstås at «kruttet» hadde virkning på mennene for det var bare menn som ruset seg.  Kvinner verken røkte eller ruset seg. De tok seg av hjemmet og barna i god gammel stil. Alkoholden medførte  også den gang mange tragiske hendelser i mange hjem. Slik minnes jeg min barndomsbygd. 

Et lite utdrag av diktet til Trond Rudsli.

I dypet mitt

Når jeg skal skrive, da dykker jeg dypt, til grensen av det uforståelige.  Nå mener jeg ikke alltid, men veldig ofte i blant.  Til dit hvor jeg kan si hva jeg vil, og hvor ingen kan si det ikke er sant. De lurer nok, det gjør jeg selv, hva var det han egentlig  fant.

Når jeg skal skrive, da skremmer det meg, denne merkelige fantasi. Er det meg, eller det jeg finner, som bestemmer hva som skal stå.  På det lille blanke arket, jeg har i hendene akkurat nå.  Kanskje lar jeg meg rive litt lett med, når jeg velger å stole på.

Jeg skremmer meg selv, jeg kjenner det vel, men hvorfor gjør jeg det da.  Bor det noe der inni i meg, som ønsker å si i fra.  Om et eller annet jeg ikke vet om, er det noe jeg gjerne vil ha.  Og som kanskje bare på sikt, vil gjøre meg virkelig grad.

Ord for dagen:   Det fins to måter å leve på.  Den ene er som om ingenting var et mirakel. Det andre er som om alt var et mirakel ….

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.