Lasarusdagen..

Det er ganske grått i sør nå. Vet ikke riktig hva det tegner. Ellers er temperaturen bare 4 plussgrader.  Var ute en tur og hengte en kjole til lufting – huff parfymelukt, liker det ikke.

Har lagt merke til at førjulsfeiringen tilhører gamlefolk.  Avisen vår er daglig fullspekket av nytt fra aldersrelatert underholdning – det meste av de gamle selv. Hvor er det blitt av barna som tidligere sto for førjulsunderholdningen?. Nå får ikke skolene engang gå i kirken for ikke å støte muslimske barn.  Jeg tror vi må ta riket vårt tilbake og signalisere at her er det våre lover og regler som gjelder.

17. desember – Lasarusdagen.  Dagen er til minne om Lasarus,  som Jesus vekket fra de døde.  Da Lasarus døde, henvendte søstrene hans seg til Jesus for å få hjelp, og etter det vi kan lese i Bibelen, sto Lasarus opp etter å ha ligger fire dager i graven.  Lasarus`grav var pilegrimsmål fra tidlig kristen tid, og i Jerusalem var dyrkingen av Lasarus som helgen kjent fra slutten av 300-tallet.  Omkring 890 ble levningene av Lasarus bragt til Konstantinopel.  Lasarus er bl.a. de sykes skytshelgen, og i katolsk tid fikk syke ekstra forpleining denne dagen.  Fredag 17. desember ble Ronald begravet- fra en stapp full  kirke i Vadsø. Tiden går – det er nå akkurat 17 år siden. Hele adventstiden brenner jeg røde lys på graven hans. Skifter om til vanlig lys juleaften og lyser helt frem til 18. januar – soldagen her i Vadsø. 

Julekort skikken ble ikke gammel.  Data alderen  tok over juleønskene, men de flotte englebildene kan ikke gjenskapes på  samme måte.  Synd, men jeg kan heller ikke skryte av å ha holdt på skikken og videreført den. I år har jeg ikke fått noen julekort ennu og ikke har jeg sendt noen selv heller. Slik man reder ligger man – det er et gammelt og klokt ordtak. 

Da håper jeg dere ikke strever for mye – gi tid til ettertanke.

Ord for dagen:  Man kan aldri planlegge fremtiden ved hjelp av fortiden.

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.