Taperens lengsel…!

 5 kuldegrader og vind. Det nærmer seg jul med raske skritt. Har kjøpt en boks med julekaker – tror det holder.  Har lært meg å ikke overdrive. Man skal spise for å overleve ikke leve for å spise.

Har ikke tenkt å skrubbe og vaske heller, tror den tiden er forbi.  Ser ut som skikken med å sende julekort også er avlegs.  Men de hellige lysene som før i tiden skulle brenne hele julenatten har delvis overlevd.   Skikken med juletreet kommer fra Strasbourg i 1600 tallet.  I løpet av 1700-1800 ble skikken utbredt i Tyskland og blant tyske nybyggere i Amerika, og fra Tyskland spredte skikken seg til andre europeiske land.  En av de første norske juletrærne er beskrevet i en skildring fra Kristiania i 1822, og på midten av 1800-tallet var juletreet å finne i de fleste borgerlige hjem i norske. Tror borgerlige hjem var rikmannhjem.

Funderer litt på om Vadsøværingene noensinne har opplevd å hogge sitt eget jultre? I såfall ville jeg mistenkt dem om å stjele fra nabohagen. 

Når man leser i media om all volden og terroren som skjer i vår verden – så tror jeg julesangen -«Her kommer dine arme små» vil være en passende sang å øve på.  Jeg liker Trond Rudsli sine dikt og avslutter med diktet Taperens lengsel.

Det er aldri så galt at det ikke er godt for noe, jada, tenkt deg nettopp det.  Av og til er et feiltrinn, bryet verdt å holde ved.  Jeg vet at jeg er modig, og sikkert litt for snar.  Det er taperens lengsel som preger meg, det er den jeg i meg har.

Jeg velger å sluke kamelen, helt uten å tenke meg om.  jeg er i et landskap som plager meg, og som ikke gir meg rom, til å trekke det aller lengste strå, til å stikke av med gevinst.  Jeg lar humla suse, og lar tiden gå, det er alltid noe godt jeg håper på.

Ikke plag meg mer med probleme dine, jeg har nok med dem jeg produserer selv.  Jeg ser til en annen kant, når du snakker ut til meg.  Du skjønner, jeg har ikke overskudd, jeg har mer en nok med meg selv.  Jeg er ikke i den settingen din, og kan ikke.

Ord for dagen:   I en musefelle er det alltid gratis ost..!

Reklamer

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.