Moderjord ……….

Igjen en nesten sommer med vind fra øst og ca 15 grader. Litt snodig med den sola – ho stikk under skyen hver gang kortbuksa kom mer frem. Skiftet en rekke ganger i løpet av denne dagen.  Skal man få farge må man nok spandere noen 20 kroninger i solautomaten i byen.  Hjeper ikke å legge seg ned å deppe på grunn av manglende sommer. Den som lever til neste år kan være heldig med sommeren.  Håpet for at neste sommer blir bedre – er en virkemiddel for overlevelse.
Kanskje Elias Blix sine ord kan være til trøst: Det er vel fagre Stunder, når våren kjem her nord, og atter som et under, nytt liv av daude gror.
Det er tomt og stille i huset.  Ingen  mobilklang, ingen latter, ingen som lusker rundt, ingen å vente på, sånn er livet som en pust i sivet.. 
Får heller avslutte med et dikt om moderjord.
Å, Finnmark, du min moderjord,
jeg synger ei med stolte ord
din ære og din heder.
du havgrå land, jeg kalder mitt,
hos deg gror græsset hardt og stridt,
og skodda ligger lavt.
den triste myr, den kalde ur,
den melankolske havnatur.
Å mitt moderjord der har jeg sjelen bundet.. 
 
Ord for dagen:   Det er ikke penger i poesi, men det er heller ikke poesi i penger.
 

Om sigranhe

Jeg er en kvinne født 1943. 2 barn og 4 barnebarn 1985, 1988, 1991 0g 2014. Skrevet blogg siden sommeren 2009. En fin fritidsaktivit. Ellers har jeg brukt mye tid på frivilligeorganisasjoner som Røde Kors og Mental Helse. Jeg skrivere om forskjellige temaer og dagsaktuelle saker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.